Yksinkertaisin ruokapöydän koristelu

  • 30 Dec, 2021

Ruokapöydän koristelu kynttilöillä

Ruokapöydän koristelu on melko helppoa ja koristelun voi tehdä hyvin yksinkertaisesti. Esimerkiksi kauniit kynttilät ovat loistava, helppo ja nopea tapa tehdä ruokapöydästä kutsuvampi. Kynttilät myös luovat mukavasti tunnelmaa illallispöytään. Kauniita kynttilöitä on erilaisia ja niitä voi vaihdella kattauksen mukaan. Joulupöytään sopivat punaiset ja kullanväriset kynttilät, kun taas pääsiäisenä pöydälle voi asetella keltaisia ja vaikka valkoisia kynttilöitä. Niitä voi myös sävyttää muun sisustuksen mukaisesti.

Miten ruokapöydän koristelu kannattaa tehdä?

Ruokapöydän koristelun voi tehdä varsin yksinkertaisilla asioilla ja vain oma mielikuvitus on rajana. Mikäli tykkää pöytäliinoista, voi kaunis pöytäliina riittää tuomaan kattaukseen kivaa ilmettä ja liinaa voi vaihdella kausittain tai jopa ruokailujen välillä. Myös kauniita esineitä voi asetella pöydälle. Esimerkiksi rapuiltaan sopii loistavasti pöydälle asetellut rapuaiheiset sisustusesineet. Pienet esineet voi poimia samoilla värisävyillä tai taikoa mitä erilaisempia kontrasteja.

Hauska tapa tuoda uutta ilmettä ruokapöydän koristeluun ovat ruokapöydän tuolit joista jokainen voi olla erilainen. Näin jokainen voi valita itselleen mieluisimman tuolin, johon asettua istumaan. Yhtä lailla ruokapöydän koristeluun sopivat myös erilaiset servietit. Ne voi taitella hienosti vaikkapa joutsenen tai viuhkan muotoon, jolloin ne toimivat samalla pöytäkoristeina. Erilaiset kukka-asetelmat täydentävät tilaa ja antavat tyyliä. Ne voivat olla myös matalia, asetettuna pöydän pinnalle.

Luonnonmateriaalien hyödyntäminen koristelussa on helppoa

Myös luonnonmateriaaleja voi ja kannattaa hyödyntää kattauksessa. Esimerkiksi havupuun oksat sopivat hienosti yhteen pellavaliinan ja kynttilöiden kanssa. Käpyjä voi asetella pöydälle tai ne voi koristella kullan värillä ja laittaa kauniiseen lasipurkkiin. Mukavia koristeita ovat myös maalatut kivet tai vaikkapa merenrannasta kerätyt simpukat. Luonnosta löytääkin paljon erilaisia materiaaleja, joita voi yhdistää nettikauppamme tyylikkäiden esineiden kanssa.