Pienen mökin sisustus

  • 24 Nov, 2021

Mökin sisustus

Pienen mökin sisustus voi olla haastavaa, sillä tilaa on vähän ja tämä tila tulisi hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Sen lisäksi mökin sisustuksen on tietenkin oltava myös viihtyisä ja juuri itselle sopiva. Seuraavien vinkkien avulla sisustat pienin mökin tilan mahdollisimman tehokkaasti ja omaan tyyliin sopivasti. Mökki voi olla oman maun mukaan niin moderni kuin maalaisromanttinen tai vaikkapa retrohenkinenkin.

Pienen mökin sisustus – parhaat vinkit

Pieneen mökkiin kannattaa valita pieniä ja monikäyttöisiä huonekaluja. Tärkeimmät kalusteet, kuten ruokapöytä, kannattaa ottaa ensin huomioon. Lisäksi mökissä on tärkeää olla rentoutumistila, sillä mökillehän tullaan nimenomaan rentoutumaan. Pieneen mökkiin ei kuitenkaan sovi useinkaan suuri sohva tai useita nojatuoleja. Kannattaa siis valita pieniä, mutta mukavia huonekaluja. Vuodesohva voi olla hyvä idea, mikäli mökillä käy vieraita.

Pienessä mökissä kannattaa suosia mahdollisimman käteviä sisustustavaroita. Esimerkiksi kylpyammeteline säästää tilaa kylpyhuoneesta. Seinähyllyt antavat myös lattiatilaa, sillä ylimääräiset tavarat voi nostaa näille hyllyille. Useissa mökeissä on rustiikkinen tyyli. Mikäli suosii tällaista tyyliä, kannattaa valita seinähyllyt ja muut sisustustuotteet puunvärisinä. Ota myös huomioon, että hyllyt sopivat seinien ja mökin sisustukseen, väreihin ja tyyliin.

Kodikkuutta tai maalaisromantiikkaa

Mikäli suosii kodikasta tyyliä, kuten monet kesämökeillä, ei huonekalujen tai sisustustuotteiden valitseminen ole useinkaan yhtä tarkkaa kuin omaa kotia sisustaessa. Kuluneisuus, rosoisuus ja hieman vanhanaikaiset kalusteet tuovat usein vain entistä enemmän kodikasta tunnelmaa mökille. Esimerkiksi maalaisromanttista tyyliä suosivien kannattaa suosia esimerkiksi valkoista väriä ja puumateriaaleja. Esimerkiksi söpöt valkoiset tai puunväriset sisustusesineet, kauniit lyhdyt, liehuvat verhot tai pitsi sopivat usein myös maalaisromanttisen mökin tyyliin.