Miten valita iso matto olohuoneeseen

  • 11 Sep, 2022

Miten valita iso matto olohuoneeseen

Iso matto olohuoneeseen on oivallinen valinta mihin sisustukseen tahansa. Maton valinnassa kannattaa ottaa huomioon, ettei sen tehtävä ole vain sisustuksellinen vaan se myös vaimentaa ääniä pehmentäen kaikua. Iso matto onkin erittäin hyvä valinta erityisesti isoihin tiloihin sekä koville lattiapinnoille. Mattomateriaalia valitessa on hyvä miettiä huoneen käyttäjiä, esimerkiksi lapsi- ja eläinperheessä sen on hyvä olla helposti puhdistettava, kun taas olohuoneessa paljon aikaa viettäville pehmeä nukkamatto on erityisen mukava valinta.

Laadukas iso matto olohuoneeseen

Maton valinnassa on hyvä ottaa huomioon sen koko, väri sekä materiaali. Väriltään matto voi olla sisustuksen katseenvangitsija tai sekoittua sulavasti muuhun sisustukseen. Maton värivalinta voi olla myös yllättävä ja luoda kontrasti sisustukseen. Valitse rohkeasti esimerkiksi matto täysin vastaväreissä sohvan ja muun sisustuksen kanssa. Myös maton kokoon on hyvä kiinnittää huomiota. Pienessä tilassa maton ei tarvitse olla kaikkein suurin ollakseen iso.

Matto on yleensä pitkäikäinen hankinta, joten erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota sen laadukkaaseen materiaaliin. Kaunis villamatto on monen valinta, eikä ihme, sillä villa on kaunis luonnonmateriaali. Ylellisyyttä tuo puolestaan muhkea nukkamatto ja paksu nukkamatto toimii myös hyvänä äänenvaimentimena. Viskoosimatto puolestaan on helppo pitää puhtaana. Puuvillamatto puolestaan on kevyt ja helppohoitoinen ja juuttimatolla tuo kotiin palan luontoa.

Leikittele kuvioilla ja muodoilla

Maton valinnassa voi käyttää vapaasti mielikuvitustaan ja rohkeuttaan. Sen ei aina tarvitse olla suorakulmainen vaan myös iso pyöreä sopii moneen tilaan. Myös maton monista eri kuoseista on mistä valita. Haluatko leikkisämpää kuviota tai kenties korostaa tilan pituutta raidallisella? Valitse rohkeasti sellainen matto, joka tekee sinulle hyvän mielen.